JULE LOOK - Makeup og outfit

Gulerødsbrud – opskrift på de bedste!

img_9139

 

Søger du en opskrift på verdens bedste gulerødsbrud? Så er du det rette sted.

Disse gulerødsbrud er både luftige, bløde og smelter på tungen.

Husk det er brud og ikke boller, hvorfor dejen skal være klistret ved hævning og ikke fast som du måske kender den normale bolledej.

Jeg laver dem med lidt korrigering alt efter hvad jeg lige har lyst til.

Idag smed jeg f.eks. 50 gram mere solsikkekerner i samt 50 g. økologisk finhvalsede havregryn.

Opskrift: på ca. 12 store brud

950 g. alm bagemel

5 dl. lunkent vand

50 g. gær

1 dl olie

2 dl sukker

(jeg bruger rørsukker som alternativ)

1 tsk salt

1 spsk. yoghurt

2 æg

250 g. revet gulerod

100 – 150 g. solsikkekerner

(alt efter hvor meget man kan li’ kerner i sit bagværk)

Fremgangsmåde:

Dejen bikses sammen og æltes godt igennem. Derefter laves der en fordybning midt i dejen og du tilføjer herefter æg, kerner og gulerod.

Dejen samles nu og husk den skal være moderat klistret.

Dejen skal nu hæve i ca. 30 minutter.

Herefter formes 12-13 moderate og semi flotte klatter på en bageplade. Brudene skal nu hæve igen i ca. 15 minutter.

Brudene pensles med enten mælk eller æg, alt efter hvad man foretrækker 🙂

Bages på 175 grader i midten af ovnen i ca. 15-25 minutter alt efter størrelse.

OBS! de hæver MEGET i ovnen.

Værsgo…

Uforglemmelige 🙂

2017-01-02-13-53-04 2017-01-02-13-53-12 2017-01-02-15-06-02 2017-01-02-15-06-12

5 kommentarer

  • Suzanne Møller

    Uhmm ser lækre ud. Dem vil jeg prøve.
    1 spsk yoghurt, kan dem mon erstattes af andet? Vi får ikke brugt resten af bøtten

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Shenna Chanel

      Du kan sagtens erstatte yoghurten med en ske mælk f.eks. Det har ikke den store betydning 🙂 God fornøjelse..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte Gramgaard

    Kan de mon koldhæves?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Shenna Chanel

      Det tror jeg helt sikkert de kan 🙂
      Men vær OBS på at de nok hæver rigtig meget :).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Irma Attermann

    De ser vel nok lækre ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULE LOOK - Makeup og outfit