JOLLYROOM

No bake cheesecake

Den nemmeste opskrift på en no bake cheesecake <3

image2-1-kopi-2

Står du også og savner en nem opskrift på en cheesecake uden for mange lag, uden bagning og uden at skulle laves flere timer eller dage inden dine gæster træder ind af døren? Så læs med her..

Jeg har nemlig prøvet utallige opskrifter på cheesecake, både dem der skulle bages, ikke bages og laves flere timer før. Jeg synes dog nu, at jeg har fundet den nemmeste og bedste opskrift på en cheesecake, som ikke skal bages og som kun skal stå 4-5 timer inden gæsterne kommer.

Denne cheesecake indeholde decideret kun ét lag fyld og et lag ribsgele på toppen. Herefter er pynten på toppen fuldstændigt op til dig 🙂 Nogle kan lide blåbær og andre kan lide hindbær og nogle kan lide en hel bær symfoni. Kast dig ud i det du synes er det rette for DIG 🙂

Her kommer opskriften så..

Ingredienser

Kiksebund:

250 g. digestive kiks ( ca. en halv pakke)

150 g. smør

En springform ( ca. 22 cm i diameter)

Sådan laver du kiksebunden:

Tænd ovnen på 175 grader

Knus kiksene i foodprocessor eller i en frysepose.

Hæld den smeltede smør over kiksene og kom massen ned i en smurt springform evt. med tilklippet bagepapir i bunden.

Sørg for at overfladen er pæn og lige

Bag kiksebunden i ovnen i ca. 10 minutter

Ta’ bunden ud og lad den køle fuldstændigt af!

Flødeostcreme

3- 4 blade husblas (alt efter hvor fast man kan lide den)

400 g. flødeostcreme (fed)

2,5 dl cremefraiche (fed og ca. halvdelen af en normal størrelse fraiche)

ca. 150 g. flormelis

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i iskoldt vand i ca. 5 – 10 minutter

i mellemtiden piskes cremeost og tilsidst vendes cremefraiche og melis i

smelt husblas ved svag varme over vandbad

Hæld derfor husblassen i crememassen i en meget tynd stråle! (et godt tip til at undgå klumper er at lade både creme og husblas være stuetemperatur)

Fordel herefter cremen over den afkølede bund.

Kagen skal nu stilles på køl i ca. 2 timer

I mellemtiden kan du forberede geleen.

Hertil skal du bruge

1 glas ribsgele

ca. 300 – 400 g. bær

Sådan gør du

Smelt ribsgeleen i en kasserolle ved svag varme. Når det er smeltet skal ribsgeleen lige køle lidt af.

Den skal herefter spredes ovenpå cheesecaken.

Læg dernæst bærerne ovenpå og læg nu kagen tilbage i køleskabet i ca. 3 – 4 timers tid.

Og voila så er den færdig ..

image1-1-kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JOLLYROOM