Min fantastiske babyshower

Når alting ikke altid går som planlagt

img_9318

En pause fra bloggen efter nogle hårde dage

Jeg har holdt en lille pause fra bloggen efter at have haft nogle hårde dage over påsken :(.. Efter at have fået trukket en tand ud, på smertestillende og en tur på hospitalet fik vi desværre den kedelige nyhed om, at vores lille pige endnu ikke har vendt sig og dermed heller ikke tænkt sig at vende sig så tæt på terminsdatoen. Jeg kan tælle dagene på mine fingre og havde sådan set mentalt forberedt mig på at skulle føde naturligt. Men den forestilling blev noget videre knust efter at have fået konstateret en “sædestilling” på hospitalet. Jeg er virkelig trist og skuffet. Mest af alt fordi min jordemoder hele tiden har bekræftet, at hun lå “korrekt”. Det er træls at få sådanne nogle nyheder så tæt på terminsdato.

Efter at have været en tur på hospitalet blev jeg allerede dagen efter indkaldt til et vendingsforsøg og dermed dette indlæg for at forklare os førstegangsfødende, hvad det helt præcist er man siger ja til, for det er bestemt ikke en dans på roser.

Tidligt morgen mødte vi endnu en gang op på hospitalet og ja det første vi blev mødt af var en kommentar der lød “kun 50 procent af alle vendingsforsøg lykkedes”. Allerede der kunne jeg ligesom godt tænke mig til at oddsene var meget små for at få hende vendt, og som jeg selvfølgelig kunne opleve, lykkedes det desværre ikke..

Sådan foregik det..

Man får som det første målt ctg – altså målt hjerterytme og puls med strips på maven . Her ligger man på en briks i ca. 45 minutter. Efter dette kommer der en sygeplejerske ind og stikker dig i ballen med en ordenlig nål fyldt med binyrebarkhormon, altså det samme man sprøjter i astma patienter der oplever at kritisk astma anfald. Sprøjten er med til at lade livmoderen slappe af – dvs. muskelafslappende således, at lægen virkelig kan komme til baby. Her oplever man at maven bliver blød. Konsekvensen ved sprøjten er dog, at man oplever voldsom rystetur i hele kroppen og høj hjertebanken.

Da lægen så kommer ind og skal til at vende baby bliver man virkelig sat på prøve, for det er virkelig nogle hårde kræfter der bliver lagt til. Man føler, at alle ens indre organer bliver mast og nærmest snart eksploderer. Her kommer din inhalerings evne virkelig sat på prøve for uden vejrtrækning så besvimer man simpelthen.

Forsøget ved mig varede ikke så længe, da numsen simpelthen ligger for langt nede :(. Efterfølgende bliver man endnu engang overvåget med strips på maven for at sikre at baby har det godt.

Men husk på, at man altid bliver tilbudt et andet vendingsforsøg.

Det er virkelig hårdt at skulle igennem og næsten ulideligt. Men ønsker man at føde naturligt så er det altså det hele værd.

Vær dog opmærksom på, at vendingsforsøget kan resultere i for tidlig fødsel.

Kærligste hilsner fra en lidt bedrøvet mommy to be..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fantastiske babyshower