Mit fund til Børne bazar

Min fødselsberetning – en uforventet drejning

img_9592

Når to bliver til tre

Den 9. maj på forventet terminsdato kl. 22 om aftenen gik jeg med én enkelt kraftig ve i fødsel.. Helt uforventet tog veen mig med storm mens jeg lå på sofaen og så mit yndlingsprogram. Meget hurtigt gik det op for os, at nu var det altså nu. Meget hurtigt nåede jeg på toilet, inden den anden ve kom og pludselig var der kun 3-4 minutter mellem mine veer, hvilket jo betød, at jeg faktisk var i aktiv fødsel. Da vi ankom på hospitalet var jeg allerede 3 cm åben ..

Sagen er nu den, at min lille baby skulle fødes i sædestilling (med numsen først) da hun efter to mislykkede vendingsforsøg ikke havde vendt sig. Der blev lagt udstyr klar på fødselsstuen og der deltog meget hurtigt to overlæger, to jordemødre og to sygeplejersker. Ja du læste rigtigt, der var hele 6 fagfolk på stuen ! Jeg overvejede i et splitsekund om min beslutning om en sædefødsel var den rigtige, men nu var der altså ingen vej tilbage. En sædefødsel er en højrisiko fødsel, og der skal derfor være fuld bemanding på. Det virker meget alvorligt når stuen er fyldt men jeg er glad for der overhovedet var bemanding til det, for ellers var jeg kørt direkte på operationsbordet.

Efter cirka to timer var jeg allerede 10 cm åben og var altså klar til at presse. Jeg endte desværre med at have for korte og for få presseveer og skulle dermed benytte mig af mine egne kræfter til at presse hende ud, (mit vand gik i øvrigt i en presseve og i et kæmpe splash i hovedet på min jordemoder haha). Efter cirka to timer havde jeg presset hendes numse ud. På dette tidspunkt var jeg fuldstændig flad for energi og overlægen besluttede altså i en hastig beslutning, at jeg skulle have akut kejsersnit. Og det endte det så desværre med. Alt i alt er jeg glad for min beslutning. Jeg er mest af alt glad for, at jeg insisterede på en naturlig fødsel frem for planlagt kejsersnit. Med min beslutning om en naturlig fødsel, besluttede min krop altså selv, hvornår jeg skulle gå i fødsel..

Mit kejsersnit er helet super flot. Men det var en kamp og en krig de første par dage på hospitalet. Jeg har aldrig oplevet sådan en voldsom smerte før og det var hårdt ikke at kunne deltage i at skifte hendes første ble eller give hendes første sæt tøj på .. Men er selvfølgelig glad for min mand havde æren af dette og tror helt sikkert, at han i den forbindelse har fået et helt særligt og tæt bånd til hende helt fra hendes første tid i verden. Jeg vil ikke anbefale planlagt kejsersnit til nogen! Det er en nem løsning først men følgerne og smerterne efterfølgende er altså ikke en dans på roser.

Min datter blev født den 10. maj 17 og vejede 3370 gram og var 51 cm lang . Vi er mest af alt så taknemmelige og velsignede.

f6fefde2-2a74-4529-975c-a822fcbe84ed img_2539

1 kommentar

  • Aili

    “Jeg SAGDE jo du skulle flytte dig, jeg SAGDE det jo 😂😂 !!! …. men enig i at kejsersnit er en smertefuldt oplevelse der tager lang tid at komme over.
    Men sød fortælling, velkommen til verdenen, lille Cille 🌸❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit fund til Børne bazar