En lille gave til mig selv

Jeg nyder den sidste tid med min datter

img_1137

Min datter fylder snart 10 måneder og min barsel lakker mod enden

Jeg tror ikke jeg er den eneste førstegangsmor der ved tanken om institution og MIT barn i institution får et KÆMPE hul i maven. Ja det er mig! Jeg får næsten angst og søvnbesvær bare ved tanken om, at der kun er små 2 måneder til at min lille pige, min lille baby skal påbegynde/indkøres i vuggestue eller dagpleje. Jeg har det så skidt ved tanken, at jeg rent faktisk ikke engang har besluttet mig for om det skal være det ene eller andet. Jeg er selv dagplejebarn og hælder derfor mest til det, da jeg simpelthen heller ikke kan bære tanken om at der på en stue med 12 børn KUN er 2 pædagoger! Som mor bliver jeg tit forarget over hvorfor en velfærdsstat vælger at lave besparelser og skære ned på institutioner ! Hvorfor lige institutioner når det faktisk lige præcis er noget vi som forældre faktisk betaler mange penge for. Dette er selvfølgelig noget jeg aldrig skænkede en tanke før jeg blev mor.

image1

Med det sagt så savner jeg mit arbejde – jeg savner selvfølgelig at være andet end bare “mor”, men jeg kan ikke bære tanken om at der er nogle andre der skal tage vare på mit barn, trøste mit barn og stå til fuldt ansvar for mit barn. Jeg går tit og tænker på om jeg skal lægge min juridiske karriere på hylden og blive hjemmegående mor? Det er ønsketænkning for ærligt fortalt så er det faktisk ikke helt mig. Jeg drømmer om at eje mit eget advokatkontor og jeg er idag uddannet jurist og advokatfuldmægtig og det er ikke noget man bare lige “lægger på hylden”. Jeg kan sagtens stå og frem og sige stolt, at jeg altså er en god gammel HØNEMOR. Jeg er meget sensitiv når det gælder min lille pige og tanken om ikke at kunne amme hende når hun har behov eller trøste hende knuser mit moderhjerte .. og tænk sig at nogle frivilligt sender sit barn udenlands eller i institution fordi man ikke “kan magte” rollen som mor. Med det sagt er der selvfølgelig altid nogle derude, der er nødsaget til at sende sit barn tidligere i institution hvis uddannelse eller arbejde kalder, men HUSK man altid kan forhandle sig til en længere barsel.

Jeg er ihvertfald en tro fortaler for, at børn ikke skal starte i institution før den fyldte 12. måned! Jeg synes, at børn der starter for tidligt godt kan føle sig negligeret af mor/far og det derfor måske kan have nogle konsekvenser på længere sigt. Yderligere vil jeg mene, at KUN en barselsforælder kan drage den fulde omsorg for et barn inden 12. måned. Sagen er hvertfald den, at min datter ikke starter før hun fylder 13 måneder. Det er noget jeg er tryggest ved og derfor bliver det på den måde.

Bare lige nogle “mor tanker” her fra 🙂

 

Kærligste hilsner Shenna

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille gave til mig selv