Baby/børnevenligt mad inspiration

Opskrift på sunde boller med havre, kerner og nødder

ec7df85c-11d2-4bcd-83b0-899fea611c7f

Lækreste opskrift på sundeste grovboller “stenalderbrød”

Jeg har sådan savnet at spise nogle friske boller om morgenen, men da jeg i øjeblikkeligt er underlagt en større kostomlægning ja så har det desværre været no go med boller ! Idag havde jeg dog behov for at prøve at eksperimentere lidt da jeg simpelthen bare er gået død i den samme morgenmad! Resultatet blev heldigvis super godt og så er de bare de sundeste boller der findes! De er nemlig lavet på 80 % kerner og nødder og kun 20 % fuldkornshvede – hvorfor de jo faktisk kan komme ind under kategorien “stenalderbrød”.

Opskrift: på ca. 15 boller

750 g. fuldkornsmel

5 dl. lunkent vand

50 g. gær

1 dl olie

1 dl sukker

(jeg bruger rørsukker som alternativ)

1 tsk salt

1 spsk. yoghurt

1 æg

300 g. solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner

100 g. mandler og valnødder (medium hakket)

* Jeg tilføjer 1 reven squash for at give det noget fugt

 

Fremgangsmåde:

Dejen bikses sammen og æltes godt igennem – dernæst tilsættes kerner og nødder (og evt. reven squash).

Dejen skal nu hæve i ca. 30 minutter.

Herefter formes 12-15 moderate og semi flotte klatter/boller (dejen skal være klistret og ikke tør)  på en bageplade. Bollerne skal nu hæve igen i ca. 15 minutter.

Bollerne pensles med enten mælk eller æg, alt efter hvad man foretrækker 🙂

Bages på 175 grader i midten af ovnen i ca. 15-25 minutter alt efter størrelse.

3d513d18-2d52-4ac9-8ae1-645c806d911a

God bagning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Baby/børnevenligt mad inspiration