Jeg er blevet et år ældre og fejret med mit helt store idol Beyonce

1 år senere – 10 ting jeg har lært som mor!

1 år senere er jeg nu mor til 1 årig

Mens jeg skriver dette indlæg slår det mig lige.. tænk sig.. jeg er mor til en 1 årig! Jeg føler det som var det igår, min lille pige kom til verden og ændrede hele MIN verden. En lille baby lå hun i mine arme i timevis og hvor sætter jeg dog pris på at være beriget med sådan en gave.. Jeg fik taget dette billede da jeg var ca. 8 måneder henne og vi fik taget billedet sammen i forbindelse med hendes 1 års fødselsdag og mors dag i maj. Hvor er jeg dog taknemmelig for at have taget de her billeder som for evigt vil være et minde .. et minde om den største gave – nemlig at blive mor!

Jeg har derfor i den anledning opsummeret de 10 største forandringer ved mig selv.. Kan du måske genkende de samme ting    ( jer med børn 🙂 ? )

1. Jeg er efter jeg er blevet mor, bestemt blevet meget mere følsom og sårbar. Der skal ikke meget til at fælde en tåre hvis jeg ser eller hører om noget sørgeligt eller hvis jeg skændtes med nogen. Jeg er ikke den helt “hårde negl” som jeg var engang, det må jeg ærligt indrømme.

2. Jeg er blevet super kritisk for hvad angår børns tarv og opdragelse af børn. Med det mener jeg, at jeg tit nu har stærke holdninger til hvordan man bør håndtere og agere over for børn. Jeg fordømmer ikke andre mødre men jeg er blevet meget mere udtryksfuld hvis jeg mener noget ikke er i orden og det synes jeg er helt okay når man selv er mor!

3. Jeg er blevet ærlig og ligetil.. Efter jeg er blevet mor er jeg af en eller anden grund blevet mere ærlig og gennemsigtig. Jeg siger tingene som de er, hvor jeg faktisk før godt kunne pakke tingene lidt ind i vat eller holde tingene for mig selv.

4. Efter jeg er blevet mor er min OCD med hensyn til rod, orden og rengøring blevet bedre! Det er hårdt for jeg gør stadig rent, rydder op og vasker tøj hver dag, hvilket gør jeg ikke har så meget energi til veninderne eller andre ting, men det er det jeg prioriterer.

5. Jeg er heldigvis ikke forglemt mig selv. En ting jeg kunne frygte da jeg blev gravid var om jeg ville “glemme” mig selv og lade mig selv falde hen. Det er heldigvis ikke sket. Jeg går stadig op i mit udseende og skønhed og det synes jeg er vigtigt at holde fast i.

6. Jeg respekterer min mor meget mere! Jeg sætter meget mere pris på min mor. Vi har altid været meget tætte men det bånd vi deler nu er ubeskriveligt. Min mor var alenemor og jeg kan kun prise hende, for hun var virkelig superwoman og den bedste mor man kunne ønske sig.

7. Jeg er blevet rigtig god til at fravælge usunde mennesker omkring mig! Jeg må ærligt indrømme, at halvdelen af mine veninder er blevet “cuttet” efter jeg blev mor. Man lærer hurtigt som mor hvem man ønsker at bibeholde i ens liv og hvem man kan slippe og takke for den tid man havde sammen. Det er nødvendigvis ikke noget negativt.

8. Jeg har lært at give slip! Jeg er et kontrol menneske og vil helst gerne styre hver en lille detalje, men det har jeg lært, at det kan man ikke med et barn! Det er vigtigt, at man som mor/forælder forstår, at barnets rytme og behov kommer først og så er alt andet ligegyldigt.

9. Jeg er blevet mere kærlig og det er gået op for mig hvad kærlighed egentlig er. Jeg har tit hørt om andre der har fået børn der beskriver denne ubeskrivelige kærlighed og det er sandt for denne følelse er ukendt før man får sin egen!

10. Jeg bruger mindre tid på at tænke på bakterier og bruge håndsprit. Før jeg fik min datter var jeg meget bakterieskræmt og jeg brugte flittigt håndsprit! Det har jeg heldigvis skåret ned på og jeg bruger det ikke på min datter, pyha! Jeg må dog indrømme at jeg vasker hendes hænder inden hvert måltid med neutral og økologisk håndsæbe.

 

Vigtigst af alt har jeg lært, at det at være mor er en gave og det skal der sættes pris på.. Når jeg kigger på min lille datter tænker jeg altid, at jeg vil gøre mit bedste for at lære hende og ruste hende til den store verden. Jeg vil gerne, at når hun bliver gammel nok, kan sige, at jeg – hendes mor gjorde alt hvad hun kunne for at give hende det bedste liv! Nu forstår jeg endelig princippet med “livets cirkel”.. Er vi i virkeligheden ikke blevet til i denne verden for at reproducere?

Kærligste hilsner Shenna

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er blevet et år ældre og fejret med mit helt store idol Beyonce