Et lille indlæg i Jyllandsposten for havnebadet Bassin 7

Bare kald mig hønemor – jeg ammer stadig mit barn!

 

Min pige er 16 måneder og jeg ammer stadig

Det er ret ofte, at jeg bliver mødt med forargede blikke når jeg fortæller at jeg stadig ammer min pige på 16 måneder! Jeg kan faktisk godt forstå det fra de folk der ikke selv er blevet en forælder nu, for jeg havde det præcist på samme måde før jeg selv blev mor. Jeg synes førhen, at tanken om et stort barn der hev sin mors babs ud var ucharmerende og jeg synes det var udtryk for utryghed og mangel på løsrivelse fra moderen. MEN jeg må være bundærlig og krype til korpset og sige at mine tanker efter jeg selv er blevet mor er fuldstændigt anderledes.

Tanken om det nærvær der fortsat kan være mellem barn og mor er uundværligt – hvertfald for mig. Jeg nyder de små øjeblikke om natten, når min datter giver udtryk for at jeg skal give hende tryghed og at hun ønsker det via bryst. Det er tilfredsstillende, at jeg kan være så beriget at få sådan en nærkontakt mellem mit barn og jeg.

Jeg er godt klar over, at et barn på 16 måneder ikke skal ammes konstant, hvilket også er derfor, at vi har skåret det ned til om natten. Jeg kan faktisk mærke, at hun af og til sagtens kan hoppe over natteamningerne og det er så betryggende for mig, at det ikke er noget jeg skal fratage hende. Jeg er faktisk fortaler for ikke at fratage et barn noget før barnet selv siger fra og giver udtryk for at det nu er stort nok til at stoppe med at blive ammet, få flaske eller bruge sut eller ble. Med det sagt er jeg dog imod et barn på 3 år der fortsat bruger sut! Det er simpelthen dovenskab fra forældre. Et barn på tre år har altså en vis modenhed og begavelse til at kunne klare sig uden “sutteklud” eller “trøstesut”.

Hvis jeg skal give et godt råd til nybagte mødre, der spørger hvor lang tid man skal amme så vil mit råd helt klart være til, at  barnet selv siger fra og er klar til at løsrive sig og har en vis modenhed. Det sker jo ofte, at barnet er så opfyldt på mad stimuli, at barnet selv siger fra omkring 1 års alderen og det er jo ganske ideelt.

Jeg synes dog man skal amme til barnet minimum er 1 år gammelt, da det er videnskabeligt bevist, at barnet oftest får et bedre immunforsvar og kan gardere sig bedre mod sygdomme fra institutioner.

Det skal lige siges, at jeg selvfølgelig ikke skal agere som ammepoliti og at man altid skal følge sit hjerte <3

 

 

Kærligste hilsner Shenna

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille indlæg i Jyllandsposten for havnebadet Bassin 7