Bare kald mig hønemor - jeg ammer stadig mit barn!

Mit barn er først lige startet i institution som 16 mdr

Vores barn er lige startet i dagpleje og hun er 16 måneder

Som i kunne læse i mit tidligere indlæg omkring min holdning til børn og institution og hvornår barnet skal påbegynde indkøring, ( http://shennabyshenna.dk/2018/03/01/jeg-nyder-den-sidste-tid-med-min-datter/), så er vores lille datter først lige blevet indkørt i dagpleje nu, altså som 16 måneder. Det er nok, det punkt hvor jeg har været allermest splittet som forælder. Alle omkring mig, altså mine veninder der også har jævnaldrende børn begyndte indkøring af deres barn da barnet var 11-12 måneder og jeg følte mig derfor lidt udenfor, da jeg ligesom var den eneste der ikke kunne gå i samme fodspor med min lille pige. Det føltes forkert og selvom mine forældre opfordrede mig gang på gang til at påbegynde indkøring af min datter da hun var 1 år, på grund af min karriere osv. så kunne jeg simpelthen ikke lytte efter.

Jeg kunne ikke nænne at indkøre/aflevere hende før! Jeg har altid vidst, at min barn skulle have visse kundskaber og en vis modenhed før hun skulle starte. Et af mine krav var, at hun kunne gå og det gjorde hun som 14 måneder og så ønskede jeg, at hun kunne give udtryk for sine behov – altså sige “ja” “nej” og kunne sige fra. Alt dette kan hun som 16 måneder, især fordi hun også er meget sprogligt fremme.

Jeg synes det er vigtigt som forældre at overveje, hvad der er godt for ens barn og så synes jeg måske at man skal omprioritere således, at arbejde og karriere kommer i anden prioritet. Jeg synes naturligvis det har været hårdt at konstant at opfylde hendes behov efter hun blev 1 år, for hun skulle udfordres og stimuleres. Derfor lavede jeg en plan for hver uge, hvor vi besøgte et hav af børnesteder og legepladser så vi havde noget at give os til hver dag. Hvis man som forælder beslutter, at ens barn skal gå hjemme så skal man også som forælder gøre noget for det, for man kan ikke forvente, at barnet udvikler sig hvis man bare sidder hjemme i sofaen. Det er dit ansvar at udfordre og udvikle dit barn på ligefod med institutionerne.

Da vi indkørte vores pige i dagplejen, var hun så klar. Jeg var simpelthen så tryg ved hele situationen for vi var begge klar! og dette kunne hun bestemt også mærke. Det hele handler om afspejling. Min lille pige trives og hun græder ikke ved aflevering fordi hun er så moden nok til at forstå hvad der sker.

Jeg synes virkelig det har været det hele værd og jeg er så stolt over, at jeg har holdt fast i min beslutning. Mit råd vil derfor helt klart være at man som forælder skal følge sin mavefornemmelse og hvis ens barn reagerer kraftigt så er det højst sandsynligt udtryk for at barnet ikke er tryg ved situationen og dermed heller ikke er klar.

Vi har selv betalt for at jeg kunne gå længere hjemme med vores datter og jeg er godt klar over, at alle ikke er ligeså privilegerede.

Dette er blot en god oplevelse om en rar indkøring og dermed en succesoplevelse.

Kærligste hilsner Shenna

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bare kald mig hønemor - jeg ammer stadig mit barn!