Babyshower #2

Grøntsagsboller med havre og kerner

SUNDE BOLLER MED GRØNTSAGER OG HAVRE LAVET PÅ EGEN OPSKRIFT

Jeg synes jeg har savnet at bide i nogle gode hjemmelavede boller uden at få for meget gluten og kulhydrat overload og jeg eksperimenterede derfor idag på min længe savnede fridag at lave nogle sunde boller uden for meget mel og så på egen mål og opskrift og de blev simpelthen så gode.

Istedet for almindelig mel brugte jeg fuldkornsmel, havre og kerner som bestod af sesamfrø og solsikkekerner og det spiller virkelig. Jeg tillader mig at kalde dem boller men det er i virkeligheden brud, da dejen var våd da jeg satte den til hævning. Såfremt man ønsker at bage almindelige boller dog med samme ingredienser kan man også sagtens det, men det kræver bare en del mere mel så selve dejen er lidt mere tør når den sættes til hævning.

Idag brugte jeg revet squash og gulerod til mine “boller” og det er bare min yndlingskombi.

Ingredienser

25 gram gær

200 ml vand

200 ml havremælk

400 gram fuldkornsmel

200 gram almindelig mel

1 kop finhvalsede havregryn

1 kop kerner af eget valg

1 revet squash

3 revet gulerødder

2 tsk salt

1 stor spsk. sukker

1 spsk. olivenolie

Hævning 45 minutter

Bagetid 20 minutter på 175 grader

 

Husk, at “bollerne” er våde efter hævning og når de kommer på bagepladen 🙂

Held og lykke med opskriften

Kærlige hilsner Shenna

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babyshower #2