PUSH GIFT ALERT

Min datter blev bidt af mikroskopiske skovflåter

Mikroskopiske flåtbid

Efter en hel almindelig dag med en udflugt til stranden og skoven med min datters dagpleje kom vores lille pige hjem helt uberørt og glad. Vi bemærkede lige straks, at der sad noget sort skidt/fnuller under hendes øje som vi blot strejfede væk og som vi tænkte blot skulle fjernes i hendes sædvanlige aftenbad.

Vi skulle samme dag grille med vores familie og vi tog hjemmefra. Efter et par timers hyggeligt selskab blev vores pige træt og kom op på skødet. Jeg forsøgte i den anledning, at fjerne det vi troede blot var skidt men efter et nærmere eftersyn var det tydeligt, at det var et insekt. Da vi ikke kunne fjerne insektet gik det op for os, at det var en skovflåt.

Jeg gik i panik! Jeg blev så ked af på min datters vegne og jeg græd da jeg simpelthen blev så forskrækket. Det gik op for mig, hvor galt det kunne være gået, hvis vi ikke havde opdaget det. Jeg blev også især bange fordi, den var så lille og fordi det var så tæt på hendes øje. For tænk sig, hvis den ikke kunne fjernes.

Vi skyndte os til vagtlægen, som forsøgte at fjerne flåten med en tang. Det var svært og det tog tid fordi den netop lå så tæt op ad øjet! Vores lille pige, der lige er fyldt 2 år klarede det i stiv arm. Hun er meget moden af sin alder og hun forstår heldigvis når man forklarer hende ting. Hun forstod, at hun skulle til læge og have fjernet et lille insekt ved øjet.

Jeg var skræmt og ked af det.. For tænk sig, hvis den havde sat der til dagen efter.

Lægen beroligede os med gode fakta omkring skovflåter og risikoen for smitte med borrelia.

Her er de 5 vigtigste facts at vide om skovflåter.

  1. Smitte sker først efter 24 timer
  2. Det er kun 2 % af skovflåter der bærer borrelia
  3. Ca. hver femte skovflåt bærer sygdommen i mavesækken
  4. Man skal have kæben på skovflåten ud, resten udskiller menneskekroppen selv
  5. Såfremt man er smittet vil der forekomme et rødligt udslæt 1-2 uger efter bidet

For at påminde alle jer forældre derude, så husk at tjekke jeres børn. Som på billedet nedenunder var skovflåten på min datter mikroskopisk og jeg er så lettet over vi bemærkede den tidligt!

Det er helt okay at panikke, hvis man forælder aldrig har prøvet sådan noget før. Det er selvfølgelig ikke sjovt, at se et insekt boret ned i ens barns hud især med den viden om, hvor farlig en sygdom den faktisk bærer!

Så slå endelig alarm – altså ta’ endelig til vagtlæge hvis du ikke er tryg ved at fjerne flåten selv.

 

 

Kærlige hilsner en bekymret mor

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PUSH GIFT ALERT