Så blev jeg 30

Vores datter på 2 år er nu blefri – sådan gjorde vi

Sådan bliver dit barn blefri

Vores lille pige på 2 år og 2 måneder blev blefri for snart 1 måned siden. Hendes far og jeg kiggede paniske på hinanden, da vores lille pige en dag vågnede og pure nægtede at tage ble på! Fra dag til anden! Den havde vi på ingen måde set komme og vi tog det derfor lige med et gran salt da hun jo lige er fyldt 2 år. Vi tænkte det måske var for tidligt? Selvom hun dog de sidste 5 måneder udelukkende har lavet stort på potte og toilet så er det jo et stort skridt. Hun har længe udvist interesse for potten/toilettet.

En ble er som en tryghedszone for små børn – lidt ligesom sutten og nussekluden så det er med stor overvejelse og først når barnet udviser tegn på at være klar, at man skal fjerne bleen. Vores datter er jo i øjeblikket stadig i gang med at tilvænne sig til, at hun jo blot for 2,5 måned siden blev storesøster. Hun er jo i gang med at vænne sig til, at hun ikke er den eneste mor og far skal tage sig af.

Men klar var hun! Vores dagplejemor var ligeså meget med ombord og det gør verden til forskel! Det er vigtigt at få opbakning fra der hvor barnet går i institution, da det kræver en hel del at få et barn til at blive blefri. Især nogle ekstra knus og krammer når uheldene sker.

Sådan gjorde vi!

Vores datter smed bleen lige op til en weekend. Første dag var der to uheld, anden dag 1 enkelt og det samme dagen efter. Vi roste hende når hun tissede på potten på opfordring men belønnede på ingen måde. Vi havde potten stående inde i stuen så hun hele tiden blev påmindet. I starten spurgte vi ret ofte “skal du tisse” og det irriterede hende og forstyrrede hende, jeg tror dog det er en naturlig reaktion som forældre i frygt for uheld. Vi ændrede dog hurtigt strategi og begyndte på opfordring at sige, at hun skulle tisse hver 2-3 time. Så sagde vi bare “nu skal vi tisse, kom”. Det fungerede rigtigt godt. Allerede på 4. dagen havde hun ikke flere uheld og vi er simpelthen så stolte.

Vores datter er en meget moden 2 årig så dette skal ikke forventes for alle 2 årige. Mærk efter som forælder og bedøm selv når du synes dit barn er klar!

2 uger efter har vi nu valgt at tage natte bleen af hende. Dels fordi hun selv ønskede det, men også fordi, at hendes natble var helt tør om morgenen. For ikke at forvirre barnet for meget så er hovedreglen, at man kan tillade sig at tage natte bleen af når den har været tør i tre dage.

Vi har haft et rigtig dejligt forløb og ønsker det samme for alle jer dejlige forældre derude <3

Jeg linker lige til en rigtig god artikel som hjalp os rigtig meget 🙂

https://www.alt.dk/boern/saadan-faar-du-en-blefri-baby

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så blev jeg 30