img_3714 img_3715

BAKING!

Det at bage er en af mine ultimative favorit doing. Jeg absolut elsker det ! Det virker for mig både helende og afstressende og jeg glæder mig til at have en lille trold ved siden af mig i køkkenet. At bage og lave hjemmelavet god mad er en top prioritet for min mand og jeg. Det er vigtigt for mig især, at mit afkom lærer at begå sig i et køkken og kender til gode og bæredygtige råvarer.

Jeg laver mad fem dage ud af ugen og så spiser vi ellers altid ude i weekenderne og forkæler os selv 🙂

 

MANAISH med ZAATER

 

Igår besluttede jeg mig så for at bage noget helt oprindeligt libanesisk. Min mand er fra Libanon og jeg elsker libanesisk mad. Jeg elsker især det der hedder Maneish 🙂 Det er form for bagværk som spises om morgenen og kan laves med mange typer “toppings”, herunder kød, ost og zaatar. Min yndlings er med zaater. Dette er et form for grønt krydderi og sesam som skal blandes med en lækker olie, f.eks. en jomfruolivenolie.

 

Dej:

20 g.tørret gær
1 ½ kop lunkent vand, 1 kop ca 2½ dl.
1 tsk.sukker
2 tsk.salt
2- 3 spsk.oliven eller anden olie (kan udelades)
2 spsk. almindelig 3 procents naturel yoghurt
600 g. groft  eller almindeligt hvedemel

Dejen æltes rigtig godt og skal hæve i ca. 1 time.

Herefter deler jeg dejen og ruller hver enkelt klump ud til en flad pandekage.

Topping:

ca 2 dl zaater krydderi og 2 dl olivenolie til ca. 10 stk. manaish.

Det færdigblandede krydderi (altså krydderi og olie bikses sammen til en fin og glat blanding) og smøres på hvert enkelt fladbrød og det skal herefter en tur i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Man kan sagtens også drysse med lidt revet ost efter eget valg.

Det ser så sådan her ud efter. og psssst, det smager forrygende 🙂

 

img_3719 img_3720 img_3716